Håkan Löfgren

Håkan Löfgren är civilingenjör inom elektroteknik med inriktning mot teoretisk elektroteknik, elektromagnetisk vågutbredning och antenner.

Håkan har över tio års erfarenhet av arbete som patentombud på annan patentbyrå. Han har även under flera år varit verksam vid patentavdelningen på ett multinationellt industriföretag i Danmark där han främst arbetade med uppfinningar inom elektronik.

Håkan är auktoriserat svenskt patentombud och sedan många år auktoriserat europeiskt patentombud (European Patent Attorney), vilket innebär att han är behörig att företräda klienter inför det europeiska patentverket (EPO).

Håkan har mycket gedigen erfarenhet av arbete med uppfinningar inom elkraftsystem och elkraftöverföring, både vad gäller mellan- och högspänning, såsom exempelvis brytare, kablar och ställverk. Han har även jobbat med klienter inom andra delar av det elektrotekniska området, såsom telekommunikation och IT.

Vidare har Håkan mycket lång erfarenhet av att bistå klienter inom det mekaniska området. Exempelvis har han arbetat med medicinska implantat; maskiner och förfaranden för bearbetning av cellulosa; skjutpaneler för rumsindelning och inglasning; och verktyg för metallbearbetning, såsom svarvning, borrning och fräsning. Även kombinationen av mekanik och elektroteknik ligger väl inom Håkans kompetensområden.

Håkan har vidare bistått klienter vid mönsterskydd.

Utbildning
Civilingenjör elektroteknik, Kungl. Tekniska Högskolan (KTH)
European Qualifying Examination (EQE)

Kontakt
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

 

E&D söker patentkonsulter

User Login