Anna Lindgren

Anna Lindgren har flera års erfarenhet av att arbeta med patent från sin tid som granskare vid Patent- och Registreringsverket (PRV). På PRV genomgick hon en omfattande utbildning i patent och arbetade med handläggning av patentansökningar inom framförallt telekom-området. Genom sitt arbete som granskare på PRV har Anna fått en god kännedom om de krav som ställs på en patentansökan för att den skall kunna leda till patent. Hon har arbetat med både nationella ansökningar och PCT-ansökningar och är därmed väl förtrogen med regelverken för båda dessa typer av ansökningar. Anna har även fördjupat sig inom patentpraxis och deltagit i granskarutbyten med patentmyndigheter från andra länder, såsom Japan och Norge.

Vidare har Anna en mycket gedigen bakgrund inom telekom-industrin, där hon under många år arbetade med framförallt mobila nätverkssystem på ett globalt företag. Hennes tekniska expertis är främst inom mobila växlar och IMS-system men hon har även erfarenhet av radiosystem. Under sina år inom telekom-industrin arbetade hon med många stora utrullnings- och uppgraderingsprojekt inom allt från 2G-system till 4G-system, och var t.ex. med vid testningen av de första 3G-samtalen i Sverige. Hon har arbetat både på operatörs- och leverantörssidan och har mycket stor vana av att arbeta i en kundorienterad miljö. I många år arbetade hon som ”Technical Solutions Manager” med ansvar för att tillsammans med sina kunder planera utvecklingen av befintliga system och utforma framtida tjänster och kundanpassade lösningar.

Anna är i grunden civilingenjör i teknisk fysik och har studerat ett år på University College Dublin. Hon har även utbildat sig och fördjupat sig inom 3GPP-standarden och har gått ett flertal leverantörsspecifika telekom-kurser.

Utbildning
Civilingenjör teknisk fysik, KTH

Kontakt
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

E&D söker patentkonsulter

User Login