Lars Ekeberg

Lars Ekeberg är auktoriserat europeiskt patentombud (European Patent Attorney) samt auktoriserat svenskt patentombud. Han är civilingenjör inom materialteknik med både en svensk och fransk examen från Luleå tekniska universitet respektive Institut National Polytéchnique de Lorraine.

Han har teknisk expertis inom en rad olika teknikområden, såsom exempelvis mekanik, materialvetenskap och reglerteknik. Exempelvis har han stor erfarenhet av arbete med borr- och skruvverktyg, pappersmaskiner, hydraulik, pneumatik, elektronik mm.

Lars kommer senast från Atlas Copco Industrial Technique där han har arbetat som patentingenjör vid patentavdelningen. Han har även tidigare arbetat 8 år på en annan patentbyrå där han jobbade som patentkonsult/-ombud. Dessutom har Lars tidigare erfarenhet av arbete som granskare vid Patent- och Registreringsverket (PRV).

Lars har stort kunnande och många års erfarenhet av att identifiera och utvärdera uppfinningar, samt av att skriva och driva patentansökningar nationellt och i utlandet. Han har även stor vana av att hantera invändningsärenden vid patentmyndigheter samt att bistå i intrångs- och ogiltighetsmål vid domstol. Vidare förstår han värdet av bistå kunden med strategisk rådgivning inom det immaterialrättsliga området för att maximera kundens affärsnytta, exempelvis genom att på olika sätt kommersialisera och exploatera kundens immateriella rättigheter.

Utbildning
Civilingenjör Materialteknik, LuTH, INPL
European Qualifying Examination (EQE)

Kontakt
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

E&D söker patentkonsulter

User Login