Johan Malmgren

Johan Malmgren är civilingenjör i elektroteknik med inriktning mot radio-, data- och telekommunikation samt signalbehandling.

Han har gedigen erfarenhet av att hjälpa klienter med patent inom olika tekniska områden såsom radio-, data och telekommunikation, kodning, signalbehandling, datorimplementerade uppfinningar, styr- och reglerteknik, antenner och antennsystem, elektronik, etc. Även allmän mekanik, och kombinationen av mekanik och elektroteknik ligger inom hans tekniska områden.

Vidare har han stor vana av att bistå klienter med strategisk rådgivning och utredning inom patent och då särskilt i samband med klienters affärskritiska beslut såsom vid etablering, finansiering, värdering, riskminimering, konkurrenshot, mm. Johan har god förståelse för hur patent och patentansökningar skall användas för att maximera affärsnyttan för sina klienter i det korta och långa perspektivet.

Johan har en bred akademisk utbildning vid sidan om det tekniska området med universitetsstudier i företagsekonomi, nationalekonomi, ekonomisk historia, filosofi, antropologi och juridik och då särskilt i patent-, varumärkes-, mönster-, marknads-, upphovs- och EU-rätt.

Dessutom har han erfarenhet från Patentverket (PRV) där han utbildades och jobbade som patentingenjör med patentansökningar inom radiokommunikation, kodning, signalbehandling, mm.

Utbildning
Civilingenjör elektroteknik, KTH.
Studier i företagsekonomi, nationalekonomi, ekonomisk historia, juridik, filosofi och antropologi.

Kontakt
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

E&D söker patentkonsulter

User Login