Ronny Janson

Ronny Janson är auktoriserat europeiskt patentombud (European Patent Attorney) och civilingenjör i maskinteknik med stora och djupa teknikkunskaper inom en rad olika tekniska områden. Han har mycket lång erfarenhet av att arbeta med uppfinningar inom de flesta mekaniska teknikområden såsom maskiner, motorer, byggnadssystem, energialstring, styrsystem, medicinska anordningar, etc.

Vidare har Ronny mycket stor och långvarig erfarenhet av att utvärdera utvecklingsprojekt för att identifiera vad som kan var möjligt att skydda med patent utifrån klienters önskemål och att utarbeta patentansökningar och att driva dem gentemot olika patentmyndigheter. Ronny har också stor vana av att bistår sina klienter med designskydd för deras produkter.

Han är flitigt engagerad i konfliktärenden för att försvara sina klienters intressen och angripa klienternas motparter under invändningsförfaranden såväl som under intrångsprocesser vid domstol. Ronny bistår ofta sina klienter med både allmän och specifikt strategisk rådgivning i immaterialrättsliga frågor utifrån önskemål och behov.

Ronny är en väl sedd och uppskattad föreläsare och van att leda utbildningar i patentfrågor på olika nivåer, och han bistår gärna med att höja kompetensen och medvetandet vad gäller patent och annan immaterialrätt hos sina klienter.

Han har vidare ansvarat för patentbranschens utbildning avseende etik och rådgivaransvar. Ronny har dessutom vidare varit ordförande för patentbranschens förening (SEPAF) och för patentombudens förening (SPOF), samt varit medlem av Europapatentombudens råd (EPI Counsil). Ronny har tidigare arbetat på Patentverket (PRV) där han bl.a. var huvudutbildare för patentingenjörer.

Utbildning
Civilingenjör maskinteknik, KTH
European Qualifying Exam (EQE)

Kontakt
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

E&D söker patentkonsulter

User Login