Peder Gjervaldsaeter

Peder är civilingenjör inom elektroteknik med inriktning mot informationsteknologi och medicinsk teknik. Han har stor erfarenhet av arbete med uppfinningar inom hela det elektrotekniska området, såsom telekommunikation, signalbehandling, elektriska kretsar och styrsystem. Peder har också erfarenhet av arbete med uppfinningar inom medicinsk teknik och allmän mekanik. Även uppfinningar inom kodning och modulering ligger inom hans kompetensområde.

Han har en gedigen erfarenhet av arbete med uppfinningar och patent och har tidigare  arbetat som granskare på Patentverket (PRV). Genom sin stora erfarenhet både som granskare och patentombud har han en väl utvecklad känsla för vilka uppfinningar som är patenterbara och hur dessa uppfinningar skall formuleras för att ge ett godkänt patent med ett så stort skyddsomfång som möjligt.

Peder engagerar sig gärna i sina kunders utveckling och utmaningar. Han kan utnyttjas i olika utsträckning inom kundens projekt så att det passar kundens önskemål och behov, såsom vid identifiering av patenterbara uppfinningar, vid strategisk rådgivning inom det immaterialrättsliga området och vid exploatering av immateriella rättigheter.

Peder är auktoriserat svenskt patentombud och auktoriserat europeiskt patentombud (European Patent Attorney), vilket innebär att han är behörig att företräda klienter inför det europeiska patentverket (EPO).

Förutom sin tekniska utbildning har Peder universitetsstudier i juridik, innefattande patenträtt, varumärkesrätt, mönsterrätt, marknadsrätt, upphovsrätt, EU-rätt och grundläggande juridik. Han har också genomgått en mycket omfattande utbildning i Europeisk patenträtt och praxis inför auktorisationen som europeiskt patentombud. Peder talar även flytande tyska.

Utbildning
Civilingenjör Elektroteknik KTH
European Qualifying Examination (EQE)
Universitetsstudier i juridik

Kontakt
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

E&D söker patentkonsulter

User Login