Åke Delmar

Åke Delmar är ingenjör i kemiteknik och även auktoriserat svenskt patentombud. Han är i grunden kemist, men har även stor vana av att handlägga uppfinningar inom det mekaniska området. Han har mångårig erfarenhet av att bistå klienter med att identifiera och utvärdera projekt som kan leda till immaterialrättigheter, att bistå med råd inför och att utarbeta nyhetsgranskningar och inlämna patentansökningar, samt att med framgång driva dessa i Sverige och utlandet.

Han är även auktoriserat EU-designombud inför OHIM och har stor erfarenhet av att hjälpa sina klienter med råd beträffande utformningen av designansökan i Sverige och EU. Många gånger är det aktuellt med både design och patent i samband med en och samma uppfinning och Åkes stora tekniska kunskaper kommer då väl till pass för dessa typer av ärenden.

Åke har dessutom stor erfarenhet av att bedöma eventuella intrång i klienters immaterialrättigheter och han har vid åtskilliga tillfällen bistått som teknisk biträde vid domstolsförhandlingar i mål om patentintrång. Åke har även vana av att föreläsa om patent- och designrättigheter i olika sammanhang.

Utbildning
Ingenjör kemiteknik, KTH 

Kontakt
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

 

 

 

E&D söker patentkonsulter

User Login